Verjaardag

Verjaardagshoed mooiste vis van de zee

Verjaardagshoed mooiste vis van de zee

Materiaal: hoedenstrook, vierkante vouwbladen, ovalen vouwbladen, kleurplaatje vis, potloden / stiften, vloeipapiertjes.

Laat de kinderen het kleurplaatje mooi inkleuren. Daarna mogen ze 2 vierkante vouwpapiertjes en 3 ovalen vouwpapiertjes kiezen. Plak de vouwpapiertjes en de vis aan elkaar vast. Plak het geheel aan een hoedenstrook en maak van het vloeipapier mooie bloemen voor op de hoed.

2010-11-07

Kalender zeester

Kalender zeester

Materiaal: kleurplaat zeester, gekleurd karton, hoedenstrook, potloden / stiften / wasco.

Kleur de zeester. Plak de zeester op een iets grotere gele zeester. Plak dit weer op een donkerblauw gekleurd karton en maak van een hoedenstrook er nog een naamkaartje bij. Plak er evt. ook nog een pasfoto bij.

2010-11-07

Kalender mooiste vis van de zee 2

Kalender mooiste vis van de zee 2

Materiaal: kleurplaat, verf, stukjes hoedenstrook en gekleurd papier.

Verf het hoofd, de vinnen en de staart met een kwast. Verf het lijf met je vingers of met een stempel. Plak de vis op een gekleurd papier. Knip een stuk hoedenstrook ter grootte van een a4 uit en knip de bovenste rand van de strook met een kartelschaar. Zo lijken het net golven. Schrijf de naam van het kind op de hoedenstrook en plak er een pasfoto bij.

2010-11-07

Kalender mooiste vis van de zee 1

Kalender mooiste vis van de zee 1

Materiaal: eierdoos, kleurplaat, verf, stiften / kleurpotloden, vouwcirkels e.a. restjes papier.

Snijdt in het midden een stukje uit de verfdoos. Verf de eierdoos in 1 kleur. kleur de kleurplaat en plak deze erachter. Maak van een strook een naamkaartje en plak daarboven op een vouwcirkel met een pasfoto.

2010-11-07

Cocktailprikkertjes met leeftijd

Cocktailprikkertjes met leeftijd

Materiaal: tandenstokertjes, vlaggetjes.

Altijd leuk om speciale cocktailprikkertjes te hebben voor een bijzonder feestje. Je kunt ze in allerlei thema's maken. Deze prikkertjes staan op de knutselmapcd, evenals prikkertjes van Hello Kitty, onder water, indianen, barbapapa, nijntje, kikker, etc. Kijk voor meer informatie bij de tab bestellingen.

2010-11-07

Muts met kaarsjes

Muts met kaarsjes

Materiaal: een hoedenstrook, 3 vouwpapiertjes, restjes papier.

Knip wat golven in de hoedenstrook. Vouw 3 vouwpapiertjes van groot naar klein dubbel en plak deze op. Maak daarna van restjespapier de kaarsjes en plak deze op. zet tenslotte de tekst op de muts.

2010-02-16

Muts met Elmer

Muts met Elmer

Materiaal: hoedenstook, sitspapier, kleurplaatje van elmer, 3 vouwkartonnetjes.

Laat ieder kind zijn eigen Elmer kleuren. Leg de 3 vouwblaadjes op elkaar en plak deze vast. Plak Elmer er boven op. Maak dit vast aan de hoedenstrook. Maak de bloemen van sitspapier.

2010-02-16

Muts Jip en Janneke

Muts Jip en Janneke

Materiaal: hoedenstroken, vlechtstroken, vouwcirkels en sitspapier.

Plak 3 verschillende vouwcirkels in verschillende formaten op elkaar. Knip de cirkels aan verschillende kanten een klein stukje in. Plak een plaatje van Jip en Janneke op de binnenste cirkel. Maak de vlechtstroken vast aan de bovenkant. Evt. kun je de muts versieren met Jip en Janneke stickers. Maak van sitspapier de bloemen en niet deze aan de zijkant van de muts.

2009-12-19

Muts kikker

Muts kikker

Materiaal: hoedenstroken, vlechtstroken, ronde vouwkartonnetjes, plaatje kikker, vloeipapier voor de bloemen.

Plak 3 maten cirkels boven op elkaar en plak Kikker er boven op. Maak de smalle stroken bovenop de hoed vast. Maak van 2 of 3 soorten vloeipapier de bloemen aan de zijkant van de muts.

Muts vlinder

Muts vlinder

Materiaal: hoedenstroken, vierkante vouwkartonnetjes, vloeipapier voor de bloemen.

Plak 3 maten vierkanten boven op elkaar en plak de vlinder er boven op. Maak van 2 of 3 soorten vloeipapier de bloemen aan de zijkant van de muts.

Muts lieveheerbeest

Muts lieveheerbeest

Materiaal: hoedenstroken, groen karton, vouwcirkels, zwarte plakfiguren, vloeipapier voor de bloemen.

Laat de kinderen hun eigen lieveheerbeest maken van een zwarte cirkel. Knip een rode cirkel doormidden en maak daar 2 vleugels van. Laat de kinderen het aantal stippen opplakken in vergelijking met hun leeftijd. Maak van 2 of 3 soorten vloeipapier de bloemen aan de zijkant van de muts.

Muts met leeftijd

Muts met leeftijd

Materiaal: hoedenstroken, vlechtstroken, een cijfer en papier voor de bloemen.

Maak de vlechtstroken vast aan de hoed. Maak van nog wat vlechtstroken een cirkeltje en niet deze vast aan de verschillende kanten van de muts. Niet het cijfer op de voorste vlechtstrook. Maak de muts af met bloemen.

Muts cirkel

Muts cirkel

Materiaal: hoedenstroken, vlechtstroken, ronde vouwkartonnetjes, vloeipapier voor de bloemen.

Plak 3 maten cirkels boven op elkaar en zet daar de leeftijd van het kind op of plak er een leuke kaart bovenop. Maak van 2 of 3 soorten vloeipapier de bloemen aan de zijkant van de muts.

Muts muis

Muts muis

Materiaal: hoedenstrook, 1 grote en 2 kleine vouwcirkels, merkstift, vloeipapier voor bloemen.

Plak de 2 kleine vouwcirkels achter de grote vouwcirkel. Maak er een gezicht op. Plak er stickers bij of maak bloemen van vloeipapier.

Kalender kikker

Kalender kikker

Materiaal: closetrolletje, vlechtstroken, vouwpapier, gekleurd papier, pasfoto's.

Wikkel de closetrol in een groen vouwpapiertje. Maak de broek van kikker met rode en witte strookjes. Maak van vlechtstroken een muizentrappetje. Maak het gezicht en plak de pasfoto en de naam van het kind erop.

Kalender vlinder

Kalender vlinder

Materiaal: gekleurde vouwbladen, pasfoto's, eierdozen en een touwtje.

Maak een touwtje goed in het midden van de eierdoos vast en trek hem strak aan. Verf de eierdoos. Plak drie gekleurde vouwpapiertjes op elkaar en schrijf daar de naam en de geboortedatum van het kind op. Plak er als laatste een leuke pasfoto op.

Kalender vlinder 2

Kalender vlinder 2

Teken een vlinder op gekleurd papier. Maak propjes van crÍpepapier en versier de vlinder zo mooi als je kunt. Voor het hoofd van de vlinder gebruik je een pasfoto.

Kalender lieveheersbeest

Kalender lieveheersbeest

Materiaal: groen karton, vouwcirkels, zwarte plakfiguren, vloeipapier voor de bloemen.

Laat de kinderen hun eigen lieveheerbeest maken van een zwarte cirkel. Knip een rode cirkel doormidden en maak daar 2 vleugels van. Laat de kinderen het aantal stippen opplakken in vergelijking met hun leeftijd. Plak er als laatste nog een leuke pasfoto op.

Kalender Elmer

Kalender Elmer

Materiaal: gekleurd papier, plakfiguren, kleurplaat Elmer.

Kleur de kleurplaat van Elmer op z'n mooist in. Misschien is het leuk om de plaatjes van de andere olifanten uit het prentenboek te laten zien. Plak Elmer op een gekleurd vel papier. Met plakfiguren kun je het seriŽren goed oefenen.

Kalender Jip en Janneke

Kalender Jip en Janneke

Materiaal: gekleurd papier, plakfiguren.

Maak met gekleurd papier een Jip of een Janneke. SeriŽer met plakfiguren de rand.

Kalender olifant

Kalender olifant

Materiaal: sitspapier, gekleurd papier, vlechtstroken.

Knip / scheur het sitspapier. Maak Elmer na door de verschillende kleuren over elkaar heen te plakken.

Verjaardagscadeau voor mama

Verjaardagscadeau voor mama

materiaal: gekleurd papier, verf, kleurplaat van een taart, stickers.

Plak het roze velpapier schuin over het paars vel papier. Knip de kleurplaat uit en plak het op. Beschilder een hand of een voet van het kind in verschillende kleuren. Maak het af met leuke stickertjes.

 

Ook zijn er nogal wat papa's en mama's, opa's en oma's jarig. Laat de kinderen de kleurplaat inkleuren, en op een leuk gekleurd vel papier opplakken en versieren. Pak het daarna mooi in of doe er een leuke strik om.

kleurplaat Dribbel

kleurplaat Dribbel

kleurplaat kinderen

kleurplaat kinderen

kleurplaat Minnie Mouse

kleurplaat Minnie Mouse

kleurplaat Winnie de Poeh

kleurplaat Winnie de Poeh

bakker boeken boerderij carnaval circus dieren dino familie halloween herfst huis ikendeander indianen kastelen kerst kunst lampionnen landen lentepasen letters moederdag muziek onderwater piraten poppenkast ruimte sinterklaas sport sprookjes supermarkt tijd traktaties tv-figuren vaderdag verkeer winter zomer 112 bestellen disclaimer gastenboek leukelinks