Tijd

Horloge

Horloge

Materiaal: hoedenstroken, cd, plakcijfers, merkstift, restjes papier, plakfiguren, gekleurde vouwcirkels.

Plak een gekleurde vouwcirkel op een cd. Plak op de cd de cijfers van de klok. Plak de cd in het midden van de hoedenstrook. Serieer met 2 of 3 plakkertjes het horlogebandje. Maak er tenslotte nog een knopje op.

Wekker

Wekker

Materiaal: cd, plakcijfers, wasmiddelbolletjes, closetrolletjes, doosjes, sitspapier.

Beplak een doosje met sitspapier. Plak de cijfers en twee wijzers op de cd. Plak de cd op het doosje. Knip een closetrol in de lengte doormidden en maak ze vast aan het doosje. Om de alarmbellen te laten rinkelen heb je natuurlijk nog twee wasmiddelbolletjes nodig.

Het slaapbeest

Het slaapbeest

Materiaal: verfpapier en verf.

Verf het slaapbeest op verfpapier.

Het slaapbeest komt uit het verhaal van de methode schatkist. Het beest slaapt overdag i.p.v. 's nachts. Zie voor meer verhaalinformatie: de homepage van de Kern. Deze kun je vinden via de tab leuke links. Op deze site staat een lesbrief met als thema tijd.

 

horloge met wijzerplaat

horloge met wijzerplaat

horloge zonder wijzerplaat

horloge zonder wijzerplaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bakker boeken boerderij carnaval circus dieren dino familie halloween herfst huis ikendeander indianen kastelen kerst kunst lampionnen landen lentepasen letters moederdag muziek onderwater piraten poppenkast ruimte sinterklaas sport sprookjes supermarkt traktaties tv-figuren vaderdag verjaardag verkeer winter zomer 112 bestellen disclaimer gastenboek leukelinks