Letters

Bedenk zoveel mogelijk woorden met de letter t

Bedenk zoveel mogelijk woorden met de letter t

Materiaal: gekleurd papier, merkstift en vouwcirkels.

We hebben de t van tak gekozen. Bedenk zoveel mogelijk woorden met de letter t.

Schrijf elk woordje op een gekleurde vouwcirkel. onderstreep de letter t en vraag: hoor / zie je de letter t vooraan, achteraan of ergens middenin.

2010-12-20

Plaatjes zoeken met een letter

Plaatjes zoeken met een letter

Materiaal: gekleurd papier, tijdschriften.

Knip uit tijdschriften zoveel mogelijk plaatjes met een bepaalde letter. Schrijf er daarna het woord bij. Eventueel kun je de bepaalde letter onderstrepen, zodat je vooraan en achteraan het woord aan kunt geven.

2010-11-08

Letterstad

Letterstad

Materiaal: tekenpapier, wasco, kwast en ecoline.

Teken een stad met daarin allemaal letters, die je geleerd hebt. Maak er een bijzondere tekening van door de ecoline over de tekening te bestrijken met een kwast.

2010-11-07

Letter beplakken

Letter beplakken

Materiaal: tekenpapier en plafiguren.

Teken een willekeurige letter op het tekenpapier. Laat de kinderen de letter met plakfiguren beplakken. Je kunt er evt. een volgorde in aanbrengen.

2010-11-07

Hoofdletter

Hoofdletter

Materiaal: gekleurd papier, tekenpapier en wasco.

Teken met wasco een hoofdletter. Versier daarna de rest van het papier met wasco. Plak het tekenpapier op een gekleurd papier.

2010-11-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bakker boeken boerderij carnaval circus dieren dino familie halloween herfst huis ikendeander indianen kastelen kerst kunst lampionnen landen lentepasen moederdag muziek onderwater piraten poppenkast ruimte sinterklaas sport sprookjes supermarkt tijd traktaties tv-figuren vaderdag verjaardag verkeer winter zomer 112 bestellen disclaimer gastenboek leukelinks