Lampionnen

Lampion kerstbeer

Lampion kerstbeer

Materiaal: gekleurd papier, vliegerpapier, kleurplaatje hoofd kerstbeer, stiften, en watten.

Snijd het papier in een gewenst formaat. Snijd een rechthoek uit het gekleurde papier. Beplak dit met voorgesneden repen vliegerpapier. Kleur het kleurplaatje in. Plak op het puntje en op de voorkant van de muts een bolletje watten. Niet het hoofd en de voeten vast aan de lampion. Trek de lampion naar elkaar toe en niet dit vast.

2014-02-09

Lampion Rikki

Lampion Rikki

Materiaal: gekleurd papier, vliegerpapier, kleurplaatje hoofd Rikki, stiften, kerstslingers, glitter en watten.

Snijd het papier in een gewenst formaat. Snijd een rechthoek uit het gekleurde papier. Beplak dit met voorgesneden repen vliegerpapier. Kleur het kleurplaatje in. Maak van de feestmuts een kerstmuts. Plak op het puntje een bolletje watten. Maak de kerstslinger vast aan de bovenkant van het gekleurde papier. Niet het hoofd en de voeten vast aan de lampion. Trek de lampion naar elkaar toe en niet dit vast.

2010-12-20

Lampion mooiste vis van de zee

Lampion mooiste vis van de zee

Materiaal: gekleurd karton, vliegerpapier en kleine doosjes (bijvoorbeeld: rozijnendoosjes, smartiedoosjes, luciferdoosjes, etc.)

Teken een vis op gekleurd papier en knip deze uit. Maak een gaatje met een perforator in de bovenste vin van de vis. Prik in het midden van de vis het gedeelte waar de schubben moeten komen uit en plak daar de schubjes van vliegerpapier iets over elkaar heen. Nu is de voorkant klaar. Je doet hetzelfde met de achterkant van de vis. Plak daarna twee kleine doosjes tussen de voor- en achterkant van de vis en maak het geheel aan elkaar vast. Nu is er ruimte voor het lichtje van de lampion. Maak een chenilledraadje vast aan de gaatjes van de perforator. Nu kun je het lichtje er aan vast hangen.

2009-12-20

Lampion Jip

Lampion Jip

Materiaal: gekleurd karton, vliegerpapier, kerstslinger, watten.

Knip een stukje karton uit een groot vel, afhankelijk van hoe groot je de lampion wilt hebben. Teken een rechthoek in het vel en prik dit uit. Beplak dit met vliegerpapier. Maak de uiteinden van het karton aan elkaar vast. Knip een hoofd van Jip uit en geef hem een kerstmuts. Beplak met watten de muts en de kleren van Jip. Maak de kraag van Jip met een stukje kerstslinger.

2009-12-19

Lampion Janneke

Lampion Janneke

Materiaal: gekleurd karton, vliegerpapier, kerstslinger, plakfiguren, doorzichtig folie, watten.

Knip een stukje karton uit een groot vel, afhankelijk van hoe groot je de lampion wilt hebben. Teken een rechthoek in het vel en prik dit uit. Beplak dit met vliegerpapier. Maak de uiteinden van het karton aan elkaar vast. Knip een hoofd van Janneke uit en maak van een kerstslinger een haarband. Maak de kraag van Janneke met een stukje kerstslinger. Evt. kun je de jurk van Janneke nog versieren met plakfiguren. Knip een stukje folie van de rol en maak daar vleugels van. Dan maak je van Janneke een echt engeltje!

2009-12-19

Lampion kerstboom

Lampion kerstboom

Materiaal: gekleurd papier, vliegerpapier, chenilledraad of wol.

Vouw eerst een randje om van de strook papier. Vouw daarna het papier in vier stukken. Trek het malletje met de kerstboom om in elk stuk van de gekleurde strook. Plak aan de achterkant het vliegerpapier vast.

Lampion huis

Lampion huis

Materiaal: gekleurd papier, vliegerpapier.

Knip het huis uit. Vouw de raampjes om en beplak dit met vliegerpapier.

Lampion

Lampion

Materiaal: gekleurd papier, verf, vliegerpapier.

Vouw een strook papier dubbel. Versier de papieren strook met verf. Maak lijntjes over de lampion en knip deze uit. Vouw alles naar de buitenkant. Beplak de binnenkant met vliegerpapier.

bakker boeken boerderij carnaval circus dieren dino familie halloween herfst huis ikendeander indianen kastelen kerst kunst landen lentepasen letters moederdag muziek onderwater piraten poppenkast ruimte sinterklaas sport sprookjes supermarkt tijd traktaties tv-figuren vaderdag verjaardag verkeer winter zomer 112 bestellen disclaimer gastenboek leukelinks